Meggyes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 8 evőkanál cukor
- 20 dkg margarin
- 8 evőkanál tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (lehet akár narancshéj is)
- csipetnyi só
Töltelékhez:
- 1 üveg meggybefőtt
- fél liter meggylé (ha nem elég a befőtt leve, pótoljuk vízzel)
- cukor ízlés szerint
- 3 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam. A cipót fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tettem pihentetni. 30 perc után a tésztát két részre osztottam.
A töltelékhez a meggyléből, cukorból és lisztből sűrű pudingot készítettem, hozzákevertem a meggyszemeket és hagytam hűlni.
Egy 24 cm-es tortaformát kibéleltem (csak az alját) sütőpapírral, az egyik kinyújtott tésztát belehelyeztem (akár kézzel ki lehet javítani, ha rögtön nem sikerült tökéletesre, de mindenhol fedje be a tortaforma alját és legyen egy kis pereme), megszórtam búzadarával, erre ráhalmoztam a tölteléket, majd a megmaradt tésztából berácsoztam a süti tetejét.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb fél óra alatt készre sütöttem. Másnap a legfinomabb.
Jó sütizést nektek!