Meggyes puliszka torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 dl kukoricadara
- fél liter tej
- fél liter víz
- pici só
- 1 cs vaníliás cukor
- meggy
- cukor ízlés szerint
- kb 5 dkg porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés sóval. Mikor forr, akkor óvatosan beletesszük a darát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a cukrokat, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Egy kb 1 literes edénykét, lábast kissé kiolajozunk, meggyet szórunk bele, majd a puliszkából és felváltva puliszka, meggy, amíg az alapanyagok elfogynak.
A formában hagyjuk az egészet kihűlni, megdermedni.
Egy tányérra borítjuk, megszórjuk porcukorral és már tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »