Meggyes puliszka torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 dl kukoricadara
- fél liter tej
- fél liter víz
- pici só
- 1 cs vaníliás cukor
- meggy
- cukor ízlés szerint
- kb 5 dkg porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés sóval. Mikor forr, akkor óvatosan beletesszük a darát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a cukrokat, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Egy kb 1 literes edénykét, lábast kissé kiolajozunk, meggyet szórunk bele, majd a puliszkából és felváltva puliszka, meggy, amíg az alapanyagok elfogynak.
A formában hagyjuk az egészet kihűlni, megdermedni.
Egy tányérra borítjuk, megszórjuk porcukorral és már tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »