Meggyes puliszka torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1,5 dl kukoricadara
- fél liter tej
- fél liter víz
- pici só
- 1 cs vaníliás cukor
- meggy
- cukor ízlés szerint
- kb 5 dkg porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés sóval. Mikor forr, akkor óvatosan beletesszük a darát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a cukrokat, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Egy kb 1 literes edénykét, lábast kissé kiolajozunk, meggyet szórunk bele, majd a puliszkából és felváltva puliszka, meggy, amíg az alapanyagok elfogynak.
A formában hagyjuk az egészet kihűlni, megdermedni.
Egy tányérra borítjuk, megszórjuk porcukorral és már tálalható is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.