Meggyes puliszka torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 dl kukoricadara
- fél liter tej
- fél liter víz
- pici só
- 1 cs vaníliás cukor
- meggy
- cukor ízlés szerint
- kb 5 dkg porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés sóval. Mikor forr, akkor óvatosan beletesszük a darát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a cukrokat, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Egy kb 1 literes edénykét, lábast kissé kiolajozunk, meggyet szórunk bele, majd a puliszkából és felváltva puliszka, meggy, amíg az alapanyagok elfogynak.
A formában hagyjuk az egészet kihűlni, megdermedni.
Egy tányérra borítjuk, megszórjuk porcukorral és már tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









