Meggyes puliszka torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1,5 dl kukoricadara
  • fél liter tej
  • fél liter víz
  • pici só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • meggy
  • cukor ízlés szerint
  • kb 5 dkg porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A tej és víz keverékét felforraljuk kevés sóval. Mikor forr, akkor óvatosan beletesszük a darát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a cukrokat, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Egy kb 1 literes edénykét, lábast kissé kiolajozunk, meggyet szórunk bele, majd a puliszkából és felváltva puliszka, meggy, amíg az alapanyagok elfogynak.

A formában hagyjuk az egészet kihűlni, megdermedni.

Egy tányérra borítjuk, megszórjuk porcukorral és már tálalható is.