Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes gombóc recept

Meggyes gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • kb 40 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek zsír vagy vaj

    Továbbá:

    • zsemlemorzsa
    • meggy lekvár
    • porcukor

    Elkészítése:

    A héjában megfőzött, majd meghámozott krumplit törjük jól össze, majd hagyjuk kihűlni.

    Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a zsírt (esetleg vajat), a tojást, a lisztet és gyúrjuk össze a tésztát.

    Nyújtsuk kb 1 cm vastagságúra (mindeközben folyamatosan lisztezzük, hogy ne ragadjon a deszkához és a sodrófához).

    A tésztát vágjuk akkora négyzetekre, amekkora gombócokat szeretnénk, halmozzunk mindegyikre gyümölcsdarabos meggylekvárt, majd a négy sarkát összefogva formázzunk gombócokat.

    Forró, sós vízben főzzük ki. Ha feljött a víz felszínére, akkor kész van.

    Pirított zsemlemorzsában forgassuk meg és porcukorral meghintve tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    A liszt mennyiségétől függ, hogy milyen keménységű lesz a kész gombóc! Ha kész, ne takard le, mert a párától átázik a prézli!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá