Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás fonott kalács recept

Mazsolás fonott kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg friss élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • pici só
    • 10 vagy 20 dkg mazsola, ki mennyire szereti mazsolásan
    • kb 6-7 dl tej
    • 20 dkg kristály cukor
    • 10-15 dkg olvasztott zsír vagy olaj vagy margarin

    Elkészítése:

    1 dl tejet meglangyosítunk 5 dkg cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojás sárgákat és az élesztőt. Annyi tejjel gyúrjuk be, hogy lágy legyen a tészta, de ne ragadjon! Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk 5-6 mm vékonyra és téglalap alakúra, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal, megszórjuk cukorral és mazsolával, majd feltekerjük. A többi tésztával is így járunk el. 2-2 tésztát összefonunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Az elkészült kalácsok tetejét lekenjük olvasztott zsiradékkal, majd a tepsiben kelesztjük 30 percet.

    Kelesztés után 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd ha a teteje kezd pirulni levesszük a hőfokot 180-ra és kb 40 percig sütjük. Sülés után, még melegen átkenjük a tetejét vékonyan olvasztott zsiradékkal.

    A végeredmény finom, foszlós kalács lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá