Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl tejet meglangyosítunk 5 dkg cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojás sárgákat és az élesztőt. Annyi tejjel gyúrjuk be, hogy lágy legyen a tészta, de ne ragadjon! Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk 5-6 mm vékonyra és téglalap alakúra, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal, megszórjuk cukorral és mazsolával, majd feltekerjük. A többi tésztával is így járunk el. 2-2 tésztát összefonunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Az elkészült kalácsok tetejét lekenjük olvasztott zsiradékkal, majd a tepsiben kelesztjük 30 percet.
Kelesztés után 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd ha a teteje kezd pirulni levesszük a hőfokot 180-ra és kb 40 percig sütjük. Sülés után, még melegen átkenjük a tetejét vékonyan olvasztott zsiradékkal.
A végeredmény finom, foszlós kalács lett.