Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarpone-s mákosguba recept

Mascarpone-s mákosguba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 db szikkadt kifli
    • 1/2 liter tej
    • 5 dkg darált mák
    • 16 dkg kristálycukor
    • 1/2 dl rum
    • 1 üvegcse vanília aroma
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 narancs reszelt héja
    • 3 dkg vaj
    • 4 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 1 1/2 dl víz
    • 5 dkg aszalt sárgabarack

    Elkészítése:

    Először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1,5 dl vízben. Hagyjuk hűlni, majd apró kockára vágjuk össze, tegyük a rumba ázni.

    A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk fel, tegyük egy tálba és locsoljuk meg a tej –  és 4 dkg cukor langyos keverékével.

    A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát, reszelt citrom héjakat keverjük össze, és keverjük lazán a kissé megázott kiflikhez.

    Ezután terítsük bele a tepsibe, szórjuk a tetejére a felkockázott aszalt barackokat a rummal együtt, és a következő krémmel takarjuk be.

    A tojássárgákat a 6 dkg cukorral keverjük habosra, és a sajtkrémet keverjük bele.

    Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van. Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá