Mascarpone-s mákosguba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mascarpone-s mákosguba

Hozzávalók:

  • 6 db szikkadt kifli
  • 1/2 liter tej
  • 5 dkg darált mák
  • 16 dkg kristálycukor
  • 1/2 dl rum
  • 1 üvegcse vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 dkg vaj
  • 4 darab tojássárgája
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 1/2 dl víz
  • 5 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítése:

Először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1,5 dl vízben. Hagyjuk hűlni, majd apró kockára vágjuk össze, tegyük a rumba ázni.

A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk fel, tegyük egy tálba és locsoljuk meg a tej –  és 4 dkg cukor langyos keverékével.

A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát, reszelt citrom héjakat keverjük össze, és keverjük lazán a kissé megázott kiflikhez.

Ezután terítsük bele a tepsibe, szórjuk a tetejére a felkockázott aszalt barackokat a rummal együtt, és a következő krémmel takarjuk be.

A tojássárgákat a 6 dkg cukorral keverjük habosra, és a sajtkrémet keverjük bele.

Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van. Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.