“Márti” morzsa sütije recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
(24 cm-s tortakarikához)
- 250 g fehér liszt
- 100 g rozsliszt
- csipet só
- 150 g barna porcukor
- 1 tk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g hideg margarin
- 2 ek kókuszreszelék (opcionális)
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- tetszőleges fajtájú gyümölcs, nálam kivi-eper-ananász
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortakarika alját sütőpapírral borítjuk, oldalát kissé kivajazzuk. Jól behűtött margarint kis kockákra vágjuk.
A száraz hozzávalókat, a kókuszreszelék kivételével, egy tálban alaposan elkeverjük és a tojást elmorzsoljuk benne. A morzsolásra továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ennek a sütinek a lényege ebben rejlik. Szóval, a kockákra vagdosott margarint szintén elmorzsoljuk a lisztes-tojásos keverékben. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a kezünk melegétől megolvadó zsiradék új jelleget kölcsönözne a tésztánknak.
Tejjel és cukorral megfőzzük a vanília pudingot. Gyümölcsöket tisztítjuk és felaprítjuk.
A morzsa háromnegyed részét a tortaformába szórjuk és egyenletesen befedjük vanília pudinggal, megszórjuk a gyümölcs darabokkal, majd a maradék morzsához hozzáadjuk a kókuszreszeléket és rászórjuk a gyümölcsökre.
180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.