Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Márti” morzsa sütije recept

“Márti” morzsa sütije
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    (24 cm-s tortakarikához)

    • 250 g fehér liszt
    • 100 g rozsliszt
    • csipet só
    • 150 g barna porcukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g hideg margarin
    • 2 ek kókuszreszelék (opcionális)

    Töltelék:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • tetszőleges fajtájú gyümölcs, nálam kivi-eper-ananász

    Elkészítése:

    Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortakarika alját sütőpapírral borítjuk, oldalát kissé kivajazzuk. Jól behűtött margarint kis kockákra vágjuk.

    A száraz hozzávalókat, a kókuszreszelék kivételével, egy tálban alaposan elkeverjük és a tojást elmorzsoljuk benne. A morzsolásra továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ennek a sütinek a lényege ebben rejlik. Szóval, a kockákra vagdosott margarint szintén elmorzsoljuk a lisztes-tojásos keverékben. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a kezünk melegétől  megolvadó zsiradék új jelleget kölcsönözne a tésztánknak.

    Tejjel és cukorral megfőzzük a vanília pudingot. Gyümölcsöket tisztítjuk és felaprítjuk.

    A morzsa háromnegyed részét a tortaformába szórjuk és egyenletesen befedjük vanília pudinggal, megszórjuk a gyümölcs darabokkal, majd a maradék morzsához hozzáadjuk a kókuszreszeléket és rászórjuk a gyümölcsökre.

    180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.

     

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá