“Márti” morzsa sütije

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
(24 cm-s tortakarikához)

  • 250 g fehér liszt
  • 100 g rozsliszt
  • csipet só
  • 150 g barna porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás
  • 150 g hideg margarin
  • 2 ek kókuszreszelék (opcionális)

Töltelék:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • tetszőleges fajtájú gyümölcs, nálam kivi-eper-ananász

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortakarika alját sütőpapírral borítjuk, oldalát kissé kivajazzuk. Jól behűtött margarint kis kockákra vágjuk.

A száraz hozzávalókat, a kókuszreszelék kivételével, egy tálban alaposan elkeverjük és a tojást elmorzsoljuk benne. A morzsolásra továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ennek a sütinek a lényege ebben rejlik. Szóval, a kockákra vagdosott margarint szintén elmorzsoljuk a lisztes-tojásos keverékben. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a kezünk melegétől  megolvadó zsiradék új jelleget kölcsönözne a tésztánknak.

Tejjel és cukorral megfőzzük a vanília pudingot. Gyümölcsöket tisztítjuk és felaprítjuk.

A morzsa háromnegyed részét a tortaformába szórjuk és egyenletesen befedjük vanília pudinggal, megszórjuk a gyümölcs darabokkal, majd a maradék morzsához hozzáadjuk a kókuszreszeléket és rászórjuk a gyümölcsökre.

180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.