Mákos pólya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 40 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 60 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja /én egy kis citromlevet öntöttem bele/
Töltelékhez:
- 20 dkg darált mák/dió (ki mit szeret)
- 2 dl tej
- 7 dkg cukor
- 1 ek méz
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal és a tojás sárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, citromlevet és jól összegyúrjuk, majd a tésztát legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A mákot a többi alapanyaggal tejben addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére kis halom kihűlt tölteléket teszünk, és a négyzet 2 átlós csücskét egymásra hajtjuk, így egy kis pólyát kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Jó közel tesszük őket egymáshoz, hogy ne tudjanak elterpeszkedni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »