Mákos pólya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 40 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 60 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja /én egy kis citromlevet öntöttem bele/
Töltelékhez:
- 20 dkg darált mák/dió (ki mit szeret)
- 2 dl tej
- 7 dkg cukor
- 1 ek méz
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal és a tojás sárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, citromlevet és jól összegyúrjuk, majd a tésztát legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A mákot a többi alapanyaggal tejben addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére kis halom kihűlt tölteléket teszünk, és a négyzet 2 átlós csücskét egymásra hajtjuk, így egy kis pólyát kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Jó közel tesszük őket egymáshoz, hogy ne tudjanak elterpeszkedni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »