Mákos pólya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 40 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 60 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja /én egy kis citromlevet öntöttem bele/
Töltelékhez:
- 20 dkg darált mák/dió (ki mit szeret)
- 2 dl tej
- 7 dkg cukor
- 1 ek méz
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal és a tojás sárgájával. Hozzáadjuk a lisztet, citromlevet és jól összegyúrjuk, majd a tésztát legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A mákot a többi alapanyaggal tejben addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére kis halom kihűlt tölteléket teszünk, és a négyzet 2 átlós csücskét egymásra hajtjuk, így egy kis pólyát kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Jó közel tesszük őket egymáshoz, hogy ne tudjanak elterpeszkedni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

