Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-meggyes tekercstorta recept

Mákos-meggyes tekercstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 dkg élesztő
    • 1 dkg só
    • 2 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 25 dkg darált mák
    • 20 dkg kristálycukor
    • 20 dkg meggy dzsem
    • 1 ek vanília aroma
    • 1 tasak reszelt citromhéj, de lehet friss is
    • 1-2 ek víz

    Elkészítése:

    A lisztet az apró kockára vágott vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a porcukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és hozzáadjuk a tojás sárgáját. A langyos tejet folyamatosan hozzáöntve sima tésztát dagasztunk belőle. A kész tömeget megmérve négy részre osztjuk és betakarva 35-40 percig meleg helyen kelesztjük.

    A darált mákhoz hozzáöntjük a citromhéjat, a cukrot, a vaníliát és a vízzel, majd elkezdjük melegíteni, majd addig főzzük, míg a mák beissza a folyadékot. Ha ezzel megvagyunk hozzákeverjük a dzsemet és hagyjuk kihűlni.

    A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a meggyes máktöltelékkel és feltekerjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A feltekert tésztákat olyan vastagra szeljük, mint amekkora a sütőforma pereme.

    A sütőforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a csigákat szorosan egymás mellé tesszük a formába. Tojásfehérjével lekenjük (ami kimaradt a tésztából), majd kb 30 percig kelesztjük. Kelesztés után 165 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, ami kb 30-35 perc.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá