Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztet az apró kockára vágott vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót és a porcukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és hozzáadjuk a tojás sárgáját. A langyos tejet folyamatosan hozzáöntve sima tésztát dagasztunk belőle. A kész tömeget megmérve négy részre osztjuk és betakarva 35-40 percig meleg helyen kelesztjük.
A darált mákhoz hozzáöntjük a citromhéjat, a cukrot, a vaníliát és a vízzel, majd elkezdjük melegíteni, majd addig főzzük, míg a mák beissza a folyadékot. Ha ezzel megvagyunk hozzákeverjük a dzsemet és hagyjuk kihűlni.
A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük a meggyes máktöltelékkel és feltekerjük. A maradék tésztát is kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A feltekert tésztákat olyan vastagra szeljük, mint amekkora a sütőforma pereme.
A sütőforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a csigákat szorosan egymás mellé tesszük a formába. Tojásfehérjével lekenjük (ami kimaradt a tésztából), majd kb 30 percig kelesztjük. Kelesztés után 165 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, ami kb 30-35 perc.