Mákos guba vaníliamártással recept

Hozzávalók:
- 10 db szikkadt kifli
- kb 1 liter tej
- 20 – 25 dkg darált mák
- 2 citrom reszelt héja
- 6 ek cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája,csipet só
Vaníliamártás:
- 5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 púpos tk liszt
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- 2 – 3 ek cukor
- csipet só
Tetejére:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 4 ek cukor
- csipet só
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk vagy kézzel apróbbakat tépünk belőle, edénybe tesszük.
Megszórjuk cukros, reszelt citromhéjas mákkal.
Fél liternyi tejet elkeverjük a tojások sárgájával, hozzáöntjük a maradékot, ráöntjük a kiflikre, átkeverjük és hagyjuk néhány percig állni míg a kiflik megszívják magukat.
Addig elkészítjük a vaníliamártást, amihez kevés tejet elkeverünk a tojások sárgájával, a liszttel, a cukrokkal és a sóval.
A maradék tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a tojásos tejbe, folyamatos kavarás mellett besűrítjük.
A mákos kifliket egy 26 cm- es kivajazott formába nyomkodjuk. 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a tojások fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.
Kivesszük a sütőből elsimítjuk rajta a tojáshabot, majd visszatesszük pár percre, amíg éppencsak el nem kezd színesedni a teteje.
Langyosan szépen szeletelhető.
Jó étvágyat :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »