Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba vanília sodóval recept

Mákos guba vanília sodóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Mákos guba:

    • 10 db kifli
    • 25 dkg daráltmák
    • 20 dkg cukor
    • 8 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 5 dkg méz
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek margarin

    Vanília sodó:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg cukor
    • 1 púpozott ek liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dl tej

    Elkészítése:

    Mákos guba elkészítése:

    A tejet megmelegítjük, majd két tojássárgával, 10 dkg cukorral , a mézzel , 1 evőkanál margarinnal és a vaníliás cukorral elkeverjük.  A kifliket fél centi vastag karikákra vágjuk.  Kivajazunk egy hőálló tálat. A kiflikarikák egyharmadát , sorban egymás mellé helyezzük a tálba. Erre egyenletesen rászórjuk a darált mák egyharmadát, majd a citrom reszelt héját. A korábban elkészített tej egyharmadát egy evőkanál segítségével apránként és egyenletesen a rakott kiflikre locsoljuk.

    Ugyanígy még két réteget elkészítünk (kiflikarikák, mák, citromhéj, tej). 10-15 percig fóliával lefedve pihentetjük, hogy a kiflik felszívják a tejet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 percig sütjük. Én az utolsó 20 percben fóliával letakartam,hogy ne égjen meg a teteje.

    Vanília sodó elkészítése:

    Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Apránként felengedjük a tejjel l, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Figyelni kell arra, hogy hűlés közben is sűrűsödni fog.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá