Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos bejgli recept

Mákos bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    5 rúdhoz:

    • 1 kg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 50 dkg vaj
    • 2 ek porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 1,5 dl tejföl

    Töltelék:

    • 1 kg mák
    • 50 dkg cukor
    • fahéj
    • 2 citrom

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek tejföl

    Elkészítése:

    A cukrot és a mákot összekeverjük a citrom reszelt héjával, és 2 ek citromlével. Kis fahéjjal ízesítjük. Annyi forró tejet adunk hozzá, hogy összeálljon, majd hagyjuk kihűlni.

    1 kg lisztet elmorzsolunk 50 dkg vajjal. Megfuttatjuk a cukros, langyos tejben az élesztőt. A 2 egész tojást, és 4 sárgáját elkeverjük a tejföllel. Mindent hozzáadunk a liszthez, és addig gyúrjuk, míg el nem válik a tál falától. 10-15 percig pihentetjük.

    5 egyenlő cipóra osztjuk a tésztát. Egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán, és megkenjük a töltelék 1/5-ével, majd feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük tejfölös tojással.

    Villával megszurkáljuk, hogy ne repedjen ki. 180-200 fokos sütőben (nem kell előmelegíteni!!!) sütjük. Ha már aranybarna a teteje, és kicsit ropogós a tésztája akkor jó.

    Tipp:

    Kihűlve szeletelhető, egy kis porcukorral tálalva még mutatósabb!

    A mákos bejgli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 436 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 42 g
    Zsír: 24 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá