Madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 15 dkg cukor
- 1 vanília rúd kikapart magja
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd másik oldalát is megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük és jól lecsepegtetve tálra tesszük.
A tojások sárgáját a cukorral, vanília magjaival simára keverjük. A forró tejbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük és addig hagyjuk a tűzön, míg kissé besűrűsödik.
Levesszük a tűzről, majd kihűtjük és hidegen, habgaluskákkal a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
‘Kis reszelt citromhéj is jót tesz neki, most nem volt itthon, de így is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »