Madártej

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 6 tojás
  • kb 15 dkg cukor
  • 1 vanília rúd kikapart magja

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd másik oldalát is megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük és jól lecsepegtetve tálra tesszük.

A tojások sárgáját a cukorral, vanília magjaival simára keverjük. A forró tejbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük és addig hagyjuk a tűzön, míg kissé besűrűsödik.

Levesszük a tűzről, majd kihűtjük és hidegen, habgaluskákkal a tetején tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

‘Kis reszelt citromhéj is jót tesz neki, most nem volt itthon, de így is nagyon finom.