Leveles rúd recept

Hozzávalók:
- 500 g rétesliszt
- 500 g margarin
- 2,5 dl víz
- 1 ek ecet vagy citromlé
- kb 10 g só
Elkészítése:
A lisztből és a margarinból is elveszünk 50-50 g-ot.
Az 50 g lisztet begyúrjuk a 450 g margarinba és négyzet alakúra formázva, folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük.
A maradék lisztbe beletesszük az 50 g margarint, a vizet, a sót, ecetet vagy citromlevet, majd összedolgozzuk és dagasztjuk, hogy közepes keménységű tésztánk legyen. Ha szükséges adjunk hozzá még vizet. Akkor jó a tésztánk, ha elválik az edény faláról és a kezünkhöz sem ragad.
A tetejét X alakban bevágjuk és 30 percig pihentetjük.
Ezután tégla alakúra nyújtjuk a tésztát, a közepére tesszük a margarinos tömböt és ráhajtjuk a téglalap oldalait.
20 percig pihentetjük, majd kisodorjuk, lisztezzük a tésztát és négyzetté hajtjuk és 20 percig pihentetjük.
Ezt a műveletet összesen 4-szer végezzük el, majd egy ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát, majd a szükséges mennyiségből 1 cm széles és 5 cm hosszú csíkokat vágunk, sütőpapíros lemezre téve 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Tipp:
Ez egy alap tészta, amiből csinálhatunk édes, sós leveles sütiket, célszerű kisebb adagokban tenni a fagyasztóba, így csak annyit használunk, amennyire szükségünk van. Jól bírja a fagyasztást. Én még a krémes tésztáját ebből készítem. Ez a Dédikém receptje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »