Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros kifli recept

Lekváros kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • kb 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    • 20 dkg sütésálló lekvár

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és citromhéjjal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Letakarjuk, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Finoman átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra. Könnyebb kinyújtani, ha felezzük a tésztát és két kört nyújtunk, amiket 8-8 részre vágunk, így lesz végül 16 db kiflink. Ha kisebbeket szeretnénk, akár négy részre is oszthatjuk a tésztát, ekkor 32 db kis méretű kifli lesz.

    Minden cikk közepére teszünk egy diónyi méretű lekvárt és feltekerjük. Sütőlapra helyezzük és tojás sárgával megkenjük, majd közepes lángon 15-20 percig sütjük.

    Tipp:

    Ebből a tésztából buktát is készíthetünk, ekkor téglalap alakúra nyújtjuk és kb 8*8cm-es négyzeteket vágunk és ezt töltjük meg a lekvárral, majd feltekerjük és a végét benyomkodjuk. Megkenjük és ugyanúgy sütjük, mint a kiflit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá