Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaj
- 15 g élesztő
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
Sütéshez:
- vaj
- kristálycukor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot. Hozzákeverem a tojást, majd az egészet összedolgozom a liszttel és a csipet sóval. A vajat is hozzáadva sima felületű tésztává dagasztom, félreteszem, letakarom és minimum egy órát kelesztem.
Addig a sörös dobozokat betekerem alufóliával és megkenem vajjal, hogy amikor kész a kalács, könnyen lejöjjön a formáról.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtom. A téglalapot egy késsel kétujjnyi vastag csíkokra vágom és feltekerem a dobozokra.
Kicsit meggörgetem a deszkán, hogy a csíkok közötti rés eltűnjön. A kalácsokat megkenem olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütöm a kalácsokat (úgy süssük, hogy egy tepsire felállítva rakosgassuk a kalácsokat) kb 30 perc alatt.
Ha megsült, cukros dióba beleforgatom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »