Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaj
- 15 g élesztő
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
Sütéshez:
- vaj
- kristálycukor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot. Hozzákeverem a tojást, majd az egészet összedolgozom a liszttel és a csipet sóval. A vajat is hozzáadva sima felületű tésztává dagasztom, félreteszem, letakarom és minimum egy órát kelesztem.
Addig a sörös dobozokat betekerem alufóliával és megkenem vajjal, hogy amikor kész a kalács, könnyen lejöjjön a formáról.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtom. A téglalapot egy késsel kétujjnyi vastag csíkokra vágom és feltekerem a dobozokra.
Kicsit meggörgetem a deszkán, hogy a csíkok közötti rés eltűnjön. A kalácsokat megkenem olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütöm a kalácsokat (úgy süssük, hogy egy tepsire felállítva rakosgassuk a kalácsokat) kb 30 perc alatt.
Ha megsült, cukros dióba beleforgatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »