Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál vaj
    • 15 g élesztő
    • 2 evőkanál cukor
    • csipet só

    Sütéshez:

    • vaj
    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot. Hozzákeverem a tojást, majd az egészet összedolgozom a liszttel és a csipet sóval. A vajat is hozzáadva sima felületű tésztává dagasztom, félreteszem, letakarom és minimum egy órát kelesztem.

    Addig a sörös dobozokat betekerem alufóliával és megkenem vajjal, hogy amikor kész a kalács, könnyen lejöjjön a formáról.

    Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtom. A téglalapot egy késsel kétujjnyi vastag csíkokra vágom és feltekerem a dobozokra.

    Kicsit meggörgetem a deszkán, hogy a csíkok közötti rés eltűnjön. A kalácsokat megkenem olvasztott vajjal.

    Előmelegített sütőben (180 fokon) megsütöm a kalácsokat (úgy süssük, hogy egy tepsire felállítva rakosgassuk a kalácsokat) kb 30 perc alatt.

    Ha megsült, cukros dióba beleforgatom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá