Krumplis pogácsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- kb 15 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és puhára főzzük. Leszűrjük, majd összetörjük és langyosra hűtjük.
Utána hozzáadjuk a sót, tojást és lisztet. Alaposan összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a burgonya víztartalmától, lehet, hogy kicsit többet fel fog venni.
KÖnnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ami nem ragacsos. Lisztezett deszkén kinyújtjuk és ízlés szerint kiszaggatjuk (nálam most szív alakú kiszúróval készült, de lehet egy pohárral is kiszaggatni).
Felforrósított olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Mi tejföllel, sósan szoktuk enni, de lehet lekvárral és porcukorral is társítani.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.