Krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- kb 15 dkg liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és puhára főzzük. Leszűrjük, majd összetörjük és langyosra hűtjük.
Utána hozzáadjuk a sót, tojást és lisztet. Alaposan összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a burgonya víztartalmától, lehet, hogy kicsit többet fel fog venni.
KÖnnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ami nem ragacsos. Lisztezett deszkén kinyújtjuk és ízlés szerint kiszaggatjuk (nálam most szív alakú kiszúróval készült, de lehet egy pohárral is kiszaggatni).
Felforrósított olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Mi tejföllel, sósan szoktuk enni, de lehet lekvárral és porcukorral is társítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »