Krumplis pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • kb 15 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és puhára főzzük. Leszűrjük, majd összetörjük és langyosra hűtjük.

Utána hozzáadjuk a sót, tojást és lisztet. Alaposan összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a burgonya víztartalmától, lehet, hogy kicsit többet fel fog venni.

KÖnnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ami nem ragacsos. Lisztezett deszkén kinyújtjuk és ízlés szerint kiszaggatjuk (nálam most szív alakú kiszúróval készült, de lehet egy pohárral is kiszaggatni).

Felforrósított olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Mi tejföllel, sósan szoktuk enni, de lehet lekvárral és porcukorral is társítani.