Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis pogácsa recept

Krumplis pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g burgonya
    • 50 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g finomliszt
    • 50 g sajt (reszelt, elhagyható)
    • 1 tk só
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 3 dl napraforgó olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.

    A langyos krumplit megsózzuk és belekeverjük a puha vajat, a sajtot és a tojást. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és lágy tésztát gyúrunk belőle.

    Lisztezett gyúródeszkán kb 3-4 mm vastagságúra sodorjuk. Késsel berácsozzuk a tetejét és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lehulló tésztadarabokat újra összegyúrjuk, sodorjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.

    Egy serpenyőben kb 2 cm magasságban olajat melegítünk. Ha már forró, beletesszük a pogácsákat és mindkét oldalát kb 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá