Krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 50 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g finomliszt
- 50 g sajt (reszelt, elhagyható)
- 1 tk só
- 0,5 csomag sütőpor
- 3 dl napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítése:
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.
A langyos krumplit megsózzuk és belekeverjük a puha vajat, a sajtot és a tojást. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett gyúródeszkán kb 3-4 mm vastagságúra sodorjuk. Késsel berácsozzuk a tetejét és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lehulló tésztadarabokat újra összegyúrjuk, sodorjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.
Egy serpenyőben kb 2 cm magasságban olajat melegítünk. Ha már forró, beletesszük a pogácsákat és mindkét oldalát kb 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »