Krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 50 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g finomliszt
- 50 g sajt (reszelt, elhagyható)
- 1 tk só
- 0,5 csomag sütőpor
- 3 dl napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítése:
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.
A langyos krumplit megsózzuk és belekeverjük a puha vajat, a sajtot és a tojást. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett gyúródeszkán kb 3-4 mm vastagságúra sodorjuk. Késsel berácsozzuk a tetejét és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lehulló tésztadarabokat újra összegyúrjuk, sodorjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.
Egy serpenyőben kb 2 cm magasságban olajat melegítünk. Ha már forró, beletesszük a pogácsákat és mindkét oldalát kb 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »