Körtés túrós pite recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 28 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár kanál tej (ha szükséges)
- 2 ek kekszmorzsa
Töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg túró
- 1 kis poharas tejföl (150 g)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 8-10 dkg cukor
- csipet só
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- kb 4 érett körte
Elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.
Folpackba csomagolva 60 percig hűtőben pihentetjük.
A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és kisebb darabokra vágjuk (lehet kockára vagy szeletre is)
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a sóval habbá verjük. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, a tojások sárgáját, a tejfölt, a pudingport és alaposan összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (20*30 cm) tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és megszórjuk kekszmorzsával. Ráöntjük a túrós habot és eloszlatjuk rajta a körtét.
Kb 40-45 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »