Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés túrós pite recept

Körtés túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 28 dkg liszt
    • 15 dkg puha vaj vagy margarin
    • 6 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1 kk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pár kanál tej (ha szükséges)
    • 2 ek kekszmorzsa

    Töltelék:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg túró
    • 1 kis poharas tejföl (150 g)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • kb 8-10 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
    • kb 4 érett körte

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.

    Folpackba csomagolva 60 percig hűtőben pihentetjük.

    A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és kisebb darabokra vágjuk (lehet kockára vagy szeletre is)

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a sóval habbá verjük. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, a tojások sárgáját, a tejfölt, a pudingport és alaposan összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.

    A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (20*30 cm) tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és megszórjuk kekszmorzsával. Ráöntjük a túrós habot és eloszlatjuk rajta a körtét.

    Kb 40-45 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá