Körtés túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Körtés túrós pite

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 28 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tojás
  • pár kanál tej (ha szükséges)
  • 2 ek kekszmorzsa

Töltelék:

  • 3 tojás
  • 25 dkg túró
  • 1 kis poharas tejföl (150 g)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • kb 8-10 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
  • kb 4 érett körte

Elkészítése:

A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.

Folpackba csomagolva 60 percig hűtőben pihentetjük.

A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és kisebb darabokra vágjuk (lehet kockára vagy szeletre is)

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a sóval habbá verjük. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, a tojások sárgáját, a tejfölt, a pudingport és alaposan összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.

A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (20*30 cm) tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és megszórjuk kekszmorzsával. Ráöntjük a túrós habot és eloszlatjuk rajta a körtét.

Kb 40-45 perc alatt készre sütjük.