Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elvegyítjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.
Folpackba csomagolva 60 percig hűtőben pihentetjük.
A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és kisebb darabokra vágjuk (lehet kockára vagy szeletre is)
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a sóval habbá verjük. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, a tojások sárgáját, a tejfölt, a pudingport és alaposan összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (20*30 cm) tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és megszórjuk kekszmorzsával. Ráöntjük a túrós habot és eloszlatjuk rajta a körtét.
Kb 40-45 perc alatt készre sütjük.