Házi kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,5 dkg vaj (olvasztva)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só (én csapott teáskanállal tettem)
- + 1-2 ek tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuka meleg, cukrozott tejben.
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só és az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk és kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük elő a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
Én néhányra mákot, egyre szezámmagot, háromra sót tettem. A többit csak úgy tejjel lekenve sütöttem.
Nagyon könnyen elkészíthető, csak ajánlani tudom. Legközelebb tönkölybúza liszttel keverem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »