Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés túrós bukta áfonyával recept

Kemencés túrós bukta áfonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 85 dkg liszt
    • 4 dl langyos tej
    • 4 dkg friss élesztő
    • 2 ek méz
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 75 dkg túró
    • 5 ek porcukor
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 10 dkg áfonya

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a tojás és a vaj kivételével összekeverem, és fél órát pihentetem.  Beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom. Meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztem.

    A töltelékhez valókat az áfonya kivételével egy tálban összekeverem. Az áfonyát, buktánként 4-5 szemet, a bukták töltésénél a túróba nyomom, hogy a keverésnél ne törjön.

    Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, 0,5-1 cm vastagságúra nyújtom, 18 egyforma nagyságú darabra vágom. Megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.

    Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem, és egy magas falú tepsibe (27 x 37 x 6 cm) rakom. Tetejüket vizes ecsettel megkenem.

    Újra megkelesztem, majd betolom a 180 fokos kemencébe, és 50 perc alatt készre sütöm.
    A tetejét porcukorral meghintve tálalom.

    A kemencés túrós bukta áfonyával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 235 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá