Kemencés túrós bukta áfonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kemencés túrós bukta áfonyával

Hozzávalók:

Tészta:

  • 85 dkg liszt
  • 4 dl langyos tej
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 ek méz
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • csipet só

Töltelék:

  • 75 dkg túró
  • 5 ek porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 10 dkg áfonya

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a tojás és a vaj kivételével összekeverem, és fél órát pihentetem.  Beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom. Meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztem.

A töltelékhez valókat az áfonya kivételével egy tálban összekeverem. Az áfonyát, buktánként 4-5 szemet, a bukták töltésénél a túróba nyomom, hogy a keverésnél ne törjön.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, 0,5-1 cm vastagságúra nyújtom, 18 egyforma nagyságú darabra vágom. Megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.

Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem, és egy magas falú tepsibe (27 x 37 x 6 cm) rakom. Tetejüket vizes ecsettel megkenem.

Újra megkelesztem, majd betolom a 180 fokos kemencébe, és 50 perc alatt készre sütöm.
A tetejét porcukorral meghintve tálalom.