Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tojás és a vaj kivételével összekeverem, és fél órát pihentetem. Beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom. Meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztem.
A töltelékhez valókat az áfonya kivételével egy tálban összekeverem. Az áfonyát, buktánként 4-5 szemet, a bukták töltésénél a túróba nyomom, hogy a keverésnél ne törjön.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, 0,5-1 cm vastagságúra nyújtom, 18 egyforma nagyságú darabra vágom. Megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem, és egy magas falú tepsibe (27 x 37 x 6 cm) rakom. Tetejüket vizes ecsettel megkenem.
Újra megkelesztem, majd betolom a 180 fokos kemencébe, és 50 perc alatt készre sütöm.
A tetejét porcukorral meghintve tálalom.