Kelt tekert rudak baracklekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rum
- csipet só
- 4 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és jól kidolgozzuk.
Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. 1-1 rudat összetekerünk.
Felhevített, de nem forró étolajban, lassú tűznél kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »