Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt meggyes recept

Kelt meggyes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipetnyi só
    • 3 dl langyos tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg zsír

    Tetejére:

    • 50-60 dkg fejtett meggy
    • 4 dl tejföl
    • 3 evőkanál cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a zsírral, a tojássárgákkal a csipet sóval együtt és tésztát gyúrunk belőle.

    Egy nagy gáztepsit kizsírozunk és a tésztát kézzel beleigazgatjuk. Megszórjuk a meggyel.

    A tejfölt kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal, majd a meggyre locsoljuk. 20-25 percig kelesztjük.

    Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a megkelt tésztát betoljuk és a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra. 35-40 percig sütjük (túpróbát végezzünk!).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá