Kelt meggyes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a zsírral, a tojássárgákkal a csipet sóval együtt és tésztát gyúrunk belőle.
Egy nagy gáztepsit kizsírozunk és a tésztát kézzel beleigazgatjuk. Megszórjuk a meggyel.
A tejfölt kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal, majd a meggyre locsoljuk. 20-25 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a megkelt tésztát betoljuk és a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra. 35-40 percig sütjük (túpróbát végezzünk!).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »