Kelt meggyes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kelt meggyes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 3 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg zsír

Tetejére:

  • 50-60 dkg fejtett meggy
  • 4 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tojássárgája

Elkészítése:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a zsírral, a tojássárgákkal a csipet sóval együtt és tésztát gyúrunk belőle.

Egy nagy gáztepsit kizsírozunk és a tésztát kézzel beleigazgatjuk. Megszórjuk a meggyel.

A tejfölt kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal, majd a meggyre locsoljuk. 20-25 percig kelesztjük.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a megkelt tésztát betoljuk és a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra. 35-40 percig sütjük (túpróbát végezzünk!).