Karamellás-banános kenyérfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag szeletelt toast kenyér
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- pici só
Karamellás banán:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3 banán felkarikázva
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
Forma kikenéséhez:
- 5 dkg margarin
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tejhez hozzáadjuk az egész tojásokat, beleteszük az olvasztott margarint, a cukrokat és egy kézi habverő segítségével elkeverjük az egészet csomómentesre, majd féretesszük amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
A kenyér szeleteket kisebb darabokra felvágjuk.
Elkészítjük a karamellás-banános szószt. A margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a cukrot és megkaramellizáljuk. Mikor kezd borostyánszínű lenni, akkor hozzáadjuk a felkarikázott banánokat, ízesítjük a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Addig forraljuk, míg szósz állaga nem lesz, ez kb 5-10 perc közepes lángon készítve.
Egy kisebb tepsit használunk amit (kb30*20-as) kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával, majd a kenyérdarabok felét a tejes-tojásos keverék felével leöntjük és a tepsibe tesszük. Erre rákanalazzuk a karamellás-banános szószt egyenletesen, megszórjuk mazsolával (aki nem szereti, ki is hagyhatja), majd befedjük a maradék tojásos-tejes keverékbe forgatott kenyérrel. A tetejére öntjük a maradék tojásos-tejes keveréket és eloszunk még a tetején 5 dkg margarint.
180 fokon kb 40 percig sütjük vagy amíg szépen megpirul a teteje.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »