Karamellás-banános kenyérfelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag szeletelt toast kenyér
- 5 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- pici só
Karamellás banán:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3 banán felkarikázva
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
Forma kikenéséhez:
- 5 dkg margarin
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tejhez hozzáadjuk az egész tojásokat, beleteszük az olvasztott margarint, a cukrokat és egy kézi habverő segítségével elkeverjük az egészet csomómentesre, majd féretesszük amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
A kenyér szeleteket kisebb darabokra felvágjuk.
Elkészítjük a karamellás-banános szószt. A margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a cukrot és megkaramellizáljuk. Mikor kezd borostyánszínű lenni, akkor hozzáadjuk a felkarikázott banánokat, ízesítjük a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Addig forraljuk, míg szósz állaga nem lesz, ez kb 5-10 perc közepes lángon készítve.
Egy kisebb tepsit használunk amit (kb30*20-as) kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával, majd a kenyérdarabok felét a tejes-tojásos keverék felével leöntjük és a tepsibe tesszük. Erre rákanalazzuk a karamellás-banános szószt egyenletesen, megszórjuk mazsolával (aki nem szereti, ki is hagyhatja), majd befedjük a maradék tojásos-tejes keverékbe forgatott kenyérrel. A tetejére öntjük a maradék tojásos-tejes keveréket és eloszunk még a tetején 5 dkg margarint.
180 fokon kb 40 percig sütjük vagy amíg szépen megpirul a teteje.
Porcukorral meghintve tálaljuk.