Karamellás-banános kenyérfelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag szeletelt toast kenyér
- 5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- pici só
Karamellás banán:
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3 banán felkarikázva
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
Forma kikenéséhez:
- 5 dkg margarin
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tejhez hozzáadjuk az egész tojásokat, beleteszük az olvasztott margarint, a cukrokat és egy kézi habverő segítségével elkeverjük az egészet csomómentesre, majd féretesszük amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
A kenyér szeleteket kisebb darabokra felvágjuk.
Elkészítjük a karamellás-banános szószt. A margarint felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a cukrot és megkaramellizáljuk. Mikor kezd borostyánszínű lenni, akkor hozzáadjuk a felkarikázott banánokat, ízesítjük a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Addig forraljuk, míg szósz állaga nem lesz, ez kb 5-10 perc közepes lángon készítve.
Egy kisebb tepsit használunk amit (kb30*20-as) kikenjük margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával, majd a kenyérdarabok felét a tejes-tojásos keverék felével leöntjük és a tepsibe tesszük. Erre rákanalazzuk a karamellás-banános szószt egyenletesen, megszórjuk mazsolával (aki nem szereti, ki is hagyhatja), majd befedjük a maradék tojásos-tejes keverékbe forgatott kenyérrel. A tetejére öntjük a maradék tojásos-tejes keveréket és eloszunk még a tetején 5 dkg margarint.
180 fokon kb 40 percig sütjük vagy amíg szépen megpirul a teteje.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »