Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás pogácsa recept

Káposztás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 dl tejföl
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 1/2 kk. cukor
    • 2 ek fehérbor
    • 2 kk só
    • 1 kisebb fej káposzta (50 dkg körüli )
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 1 pici vöröshagyma
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 ek étolaj

    A pogácsák lekenéséhez:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A káposztát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, a levéből kinyomkodjuk. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a káposztát, ízesítjük sóval és kevés őrölt borssal. Fedő alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.

    Az élesztőt elmorzsoljuk és langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, közepébe tesszük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztánkat kinyújtjuk, fele káposztát rákenjük, majd 4-be összehajtogatjuk. 20 perc után újból kinyújtjuk és a másik rész káposztát is rákenjük. Ekkor 3-ba hajtjuk,még 20 percet pihentetjük letakarva.

    Újból kinyújtjuk, 2-be hajtjuk, pihentetjük 20 percet és a végén 1,5 cm-re nyújtjuk ki. Kiszaggatjuk, felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.(kb 30 perc)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá