Hozzávalók:
A pogácsák lekenéséhez:
Elkészítése:
A káposztát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, a levéből kinyomkodjuk. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a káposztát, ízesítjük sóval és kevés őrölt borssal. Fedő alatt puhára sütjük, majd kihűtjük.
Az élesztőt elmorzsoljuk és langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, közepébe tesszük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztánkat kinyújtjuk, fele káposztát rákenjük, majd 4-be összehajtogatjuk. 20 perc után újból kinyújtjuk és a másik rész káposztát is rákenjük. Ekkor 3-ba hajtjuk,még 20 percet pihentetjük letakarva.
Újból kinyújtjuk, 2-be hajtjuk, pihentetjük 20 percet és a végén 1,5 cm-re nyújtjuk ki. Kiszaggatjuk, felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.(kb 30 perc)