Vaníliás rózsakalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítés:
Az élesztőt egy evőkanál cukorral a tej egy részében felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a maradék cukorral. A maradék tejben elkeverjük a tojást és az aromát. Ha az élesztő felfutott, a liszthez adjuk a tejjel együtt, majd hozzáadjuk a margarint is. A tésztát simára dagasztjuk, és lefedve kb. egy órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki, majd három kört egymás mellé helyezünk némi átfedéssel, és a rövidebb oldaluk felől feltekerjük. A közepén kicsit elvékonyítjuk, és félbevágjuk, így két rózsát kapunk.
Egy 28 vagy 30 cm-es formát kivajazunk, kilisztezünk, és lazán belerakosgatjuk a rózsákat, ügyelve, hogy ne legyenek túl szorosan. A maradék tésztából készíthetünk egy külön kis fonatot, amit külön megsüthetünk.
A tésztát felvert tojással megkenjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 25-30 perc alatt arany barnára sütjük. Amikor elkészült, a sütőből kivéve még melegen megkenjük tejjel, és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »