Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás rózsakalács recept

Vaníliás rózsakalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1/2 mk só
    • 2 – 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 1 teáskanál vanília aroma vagy vanília szirup
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek margarin (olvasztva, picit visszahűtve)
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Tetejére:

    • tej és vaníliás porcukor

    Elkészítés:

    Az élesztőt egy evőkanál cukorral a tej egy részében felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a maradék cukorral. A maradék tejben elkeverjük a tojást és az aromát. Ha az élesztő felfutott, a liszthez adjuk a tejjel együtt, majd hozzáadjuk a margarint is. A tésztát simára dagasztjuk, és lefedve kb. egy órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki, majd három kört egymás mellé helyezünk némi átfedéssel, és a rövidebb oldaluk felől feltekerjük. A közepén kicsit elvékonyítjuk, és félbevágjuk, így két rózsát kapunk.

    Egy 28 vagy 30 cm-es formát kivajazunk, kilisztezünk, és lazán belerakosgatjuk a rózsákat, ügyelve, hogy ne legyenek túl szorosan. A maradék tésztából készíthetünk egy külön kis fonatot, amit külön megsüthetünk.

    A tésztát felvert tojással megkenjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 25-30 perc alatt arany barnára sütjük. Amikor elkészült, a sütőből kivéve még melegen megkenjük tejjel, és vaníliás porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá