Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós virágok recept

Túrós virágok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 3 ek porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek búzadara
    • 10 dkg aszalt sárgabarack

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek natúr zöld pisztácia

    Elkészítése:

    Az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.

    A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Bedagasztatjuk a tésztát a géppel, és letakarva, meleg helyen kelesztjük legalább fél órát.

    A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.

    Az időközben megkelt tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.

    Ezután kör alakúra kinyújtjuk mindegyiket, és a közepükre 1- 1 adag tölteléket halmozunk.

    A tésztaszéleket összehúzzuk, és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk.

    Körben, ollóval 7-8 szirmot bevágunk. Ezeket kiforgatjuk (a töltelék felfelé álljon), lefektetjük, és az így kapott virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

    A tojásfehérjét elkeverjük, a tésztákat megkenjük vele, és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.

    180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá