Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.
A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Bedagasztatjuk a tésztát a géppel, és letakarva, meleg helyen kelesztjük legalább fél órát.
A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
Az időközben megkelt tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.
Ezután kör alakúra kinyújtjuk mindegyiket, és a közepükre 1- 1 adag tölteléket halmozunk.
A tésztaszéleket összehúzzuk, és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk.
Körben, ollóval 7-8 szirmot bevágunk. Ezeket kiforgatjuk (a töltelék felfelé álljon), lefektetjük, és az így kapott virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojásfehérjét elkeverjük, a tésztákat megkenjük vele, és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.
180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.