Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos (húsvéti) kalács recept

Sonkás-sajtos (húsvéti) kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 4 dkg friss élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • 20 dkg sajt
    • 10 dkg füstölt sonka
    • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál aprított snidling
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál só

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy csipet cukrot hozzáadva felfuttatjuk.

    Amíg az élesztő felfut, addig a zöldfűszereket felaprítjuk, a sonkát apróra vágjuk és a sajtot lereszeljük.

    A tészta összes hozzávalóját egy nagy edénybe mérjük és összedolgozzuk. Kissé ragacsos lesz a tészta!

    Meglisztezzük a tészta tetejét és letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát egy nyújtódeszkára tesszük és 3, nagyjából egyforma darabra vágjuk. Kicsit lisztezett felületen az egyik tésztacipót téglalap alakúra lapogatjuk, feltekerjük és a szélét összecsípjük, majd kb 30 cm hpsszúra sogorjuk. A másik két tésztával is így járunk el.

    A szálakat a szokásos módon, hármas fonással összefonjuk, majd egy kb 10*30 cm-es, sütőpapírral bélelt dobozformába tesszük. Letakarva kelesztjük kb 40 percig. (Ha van egy kicsit nagyobb formánk, az még jobb!)

    Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megkelt kalácsot lekenjük a tojással, majd betoljuk a sütőbe. Kb 70-80 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor takarjuk le alufóliával.

    Kihűlve szeljük és úgy kínáljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá