Sonkás-sajtos (húsvéti) kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy csipet cukrot hozzáadva felfuttatjuk.
Amíg az élesztő felfut, addig a zöldfűszereket felaprítjuk, a sonkát apróra vágjuk és a sajtot lereszeljük.
A tészta összes hozzávalóját egy nagy edénybe mérjük és összedolgozzuk. Kissé ragacsos lesz a tészta!
Meglisztezzük a tészta tetejét és letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát egy nyújtódeszkára tesszük és 3, nagyjából egyforma darabra vágjuk. Kicsit lisztezett felületen az egyik tésztacipót téglalap alakúra lapogatjuk, feltekerjük és a szélét összecsípjük, majd kb 30 cm hpsszúra sogorjuk. A másik két tésztával is így járunk el.
A szálakat a szokásos módon, hármas fonással összefonjuk, majd egy kb 10*30 cm-es, sütőpapírral bélelt dobozformába tesszük. Letakarva kelesztjük kb 40 percig. (Ha van egy kicsit nagyobb formánk, az még jobb!)
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megkelt kalácsot lekenjük a tojással, majd betoljuk a sütőbe. Kb 70-80 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor takarjuk le alufóliával.
Kihűlve szeljük és úgy kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »