Sonkás-sajtos (húsvéti) kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy csipet cukrot hozzáadva felfuttatjuk.
Amíg az élesztő felfut, addig a zöldfűszereket felaprítjuk, a sonkát apróra vágjuk és a sajtot lereszeljük.
A tészta összes hozzávalóját egy nagy edénybe mérjük és összedolgozzuk. Kissé ragacsos lesz a tészta!
Meglisztezzük a tészta tetejét és letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát egy nyújtódeszkára tesszük és 3, nagyjából egyforma darabra vágjuk. Kicsit lisztezett felületen az egyik tésztacipót téglalap alakúra lapogatjuk, feltekerjük és a szélét összecsípjük, majd kb 30 cm hpsszúra sogorjuk. A másik két tésztával is így járunk el.
A szálakat a szokásos módon, hármas fonással összefonjuk, majd egy kb 10*30 cm-es, sütőpapírral bélelt dobozformába tesszük. Letakarva kelesztjük kb 40 percig. (Ha van egy kicsit nagyobb formánk, az még jobb!)
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megkelt kalácsot lekenjük a tojással, majd betoljuk a sütőbe. Kb 70-80 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor takarjuk le alufóliával.
Kihűlve szeljük és úgy kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »