Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós szívek recept

Diós szívek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 200 ml tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g cukor
    • fél kávéskanál só
    • 50 g olvasztott vaj

    Töltelékhez:

    • 20 dkg dió
    • 10 dkg barna cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 1 evőkanál rum
    • fél teáskanál fahéj

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tej

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Ha a tészta megkelt 12 részre osztjuk, majd a darabokat egyenként gombócokká formáljuk.

    A töltelékhez a fehérje habját összekeverjük a dióval, cukorral, fahéjjal, majd a rummal is.

    A kis gömböket lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a palacsintát, félbehajtjuk és a felső részénél egy éles késsel félbevágjuk, úgy, hogy alul 2 cm egyben maradjon, majd mindkét szárnyát kifelé fordítjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szíveket és még 30 percig kelesztjük. Amikor megkelt, a tojást a tejjel elkeverjük és megkenjük. Végül előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá