Diós szívek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 200 ml tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 30 g cukor
  • fél kávéskanál só
  • 50 g olvasztott vaj

Töltelékhez:

  • 20 dkg dió
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 tojás fehérje
  • 1 evőkanál rum
  • fél teáskanál fahéj

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Ha a tészta megkelt 12 részre osztjuk, majd a darabokat egyenként gombócokká formáljuk.

A töltelékhez a fehérje habját összekeverjük a dióval, cukorral, fahéjjal, majd a rummal is.

A kis gömböket lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a palacsintát, félbehajtjuk és a felső részénél egy éles késsel félbevágjuk, úgy, hogy alul 2 cm egyben maradjon, majd mindkét szárnyát kifelé fordítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szíveket és még 30 percig kelesztjük. Amikor megkelt, a tojást a tejjel elkeverjük és megkenjük. Végül előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.