Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli recept

Bejgli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 56 dkg liszt
    • 21 dkg vaj vagy margarin
    • 6 dkg porcukor
    • 1 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a megkenéshez

    Töltelék:

    Diós:

    • 25 dkg darált dió
    • 25 dkg cukor
    • 10 dkg ledarált mézeskalács
    • 1 ek. baracklekvár
    • 1 dl tej
    • citromhéj
    • 5 dkg mazsola

    Mákos:

    • 25 dkg mák
    • 25 dkg porcukor
    • 2 ek. méz
    • 1 ek. baracklekvár
    • 5 dgk mazsola
    • 1 dl tej

    Elkészítése:
    Tészta elkészítése
    A vajat (margarint) megpuhítjuk (nem olvasztjuk fel) , azután liszttel, porcukorral, élesztővel és tejjel összegyúrjuk, simára kigyúrjuk és 4 részre osztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél órát  hűvös helyen pihentetjük.

    Töltelék elkészítése
    Diós: A tejet a cukorral és a lekvárral felforraljuk, beleszórjuk a diót, mézeskalácsot, mazsolát és a citromhéjat. Jól elkeverjük. Ha még híg lenne, kissé főzzük, ha sűrű, tejet adunk hozzá. A töltelék kenhető legyen.

    Mákos: A tejet a cukorral, a mézzel és a lekvárral felforraljuk, beleszórjuk a mákot és a mazsolát.

    Ez a töltelék a 4 adaghoz elegendő!

    Fél óra után kinyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát, megtöltjük dióval illetve mákkal, majd feltekerjük és tepsire helyezzük. Megkenjük a tetejét tojással, majd reggelig hűvös helyre tesszük. Reggel megkenjük ismét tojással a tetejüket, néhány helyen megszurkáljuk, és bemelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 1/2 – 3/4 óra)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá