Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kalács és bukta recept

Kalács és bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 18 dkg margarin
    • 4,5 dl tej(függ a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok nagyságától és liszt sikértartalmától)
    • 8 dkg cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 90 dkg liszt
    • 2 tk só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg élesztő

    A locsoláshoz:

    • 1 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 dkg margarin

    A tészta lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A tészta lekenéséhez a sütés végén:

    • 1 ek víz
    • 1 ek cukor
    • A bukták töltéséhez:
    • lekvár(én birsalmasajtot használtam kb 20 dkg-ot)

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Duplájára kelesztem. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom.
    Megfelezem. Egyik fél tésztából egy nagyobb kalács készül. 3 rudat sodortam,majd fontam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A maradék tésztát megfeleztem. Az egyik darabból 3 rudat sodortam,majd összefontam.
    Ezt a kalácsot egy kicsi olajjal kikent kalács formába tettem. A megmaradt tésztát kisodortam,6 db télalapot vágtam,közepébe birsalma sajtot tettem. Feltekertem és így lett 6 db, szép nagy buktám is. A buktákat a hosszabbik kalács mellé rakosgattam a tepsibe. Lekentem tojássárgájával,pár csepp tejet adtam hozzá. 1/2 órát kelesztettem,majd 180 fokra bekapcsoltam a sütőt és a két formát beletettem(hideg sütőbe). Ahogy melegedett a sütő,így még tovább kelt a tészta. Amikor elérte a 180 fokot a sütő,akkor kivettem a két formát és meglocsoltam a tej,vaníliás cukor,olvasztott margarin keverékével. Visszatettem a sütőbe,aranybarnára sütöttem,majd a sütés végén cukros vízzel lekentem.
    2-3 perc múlva a kalácsot kivettem és hagytam kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá