Hozzávalók:
Tésztához:
A locsoláshoz:
A tészta lekenéséhez:
A tészta lekenéséhez a sütés végén:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Duplájára kelesztem. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom.
Megfelezem. Egyik fél tésztából egy nagyobb kalács készül. 3 rudat sodortam,majd fontam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A maradék tésztát megfeleztem. Az egyik darabból 3 rudat sodortam,majd összefontam.
Ezt a kalácsot egy kicsi olajjal kikent kalács formába tettem. A megmaradt tésztát kisodortam,6 db télalapot vágtam,közepébe birsalma sajtot tettem. Feltekertem és így lett 6 db, szép nagy buktám is. A buktákat a hosszabbik kalács mellé rakosgattam a tepsibe. Lekentem tojássárgájával,pár csepp tejet adtam hozzá. 1/2 órát kelesztettem,majd 180 fokra bekapcsoltam a sütőt és a két formát beletettem(hideg sütőbe). Ahogy melegedett a sütő,így még tovább kelt a tészta. Amikor elérte a 180 fokot a sütő,akkor kivettem a két formát és meglocsoltam a tej,vaníliás cukor,olvasztott margarin keverékével. Visszatettem a sütőbe,aranybarnára sütöttem,majd a sütés végén cukros vízzel lekentem.
2-3 perc múlva a kalácsot kivettem és hagytam kihűlni.