Kakaós csiga csoki darabokkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 3 ek cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - kb 2,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 10 dkg csoki apróra vágva
Kenéshez:
- 3 dkg olvasztott vaj
Locsoláshoz:
- 2 dl meleg tej
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk és a vaj kivételével az összes hozzávalót beletesszük és elkezdjük összegyúrni.
Jól kidagasztjuk, végül az olvasztott vajjal dagasztjuk addig, míg szép szálas nem lesz.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplárára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítom a tésztát, kissé kinyomkodjuk, majd 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A felolvasztott vajat egy kenőtollal elkenjük a kinyújtott tésztán. Meghintjük bőven kakaóporral, majd cukorral, végül csokival.
Ezután a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a csigákat egymástól távolabb, majd a csigák oldalát olvasztott vajjal kenjük le.
Két variációval lehet sütni. Ha szorosan egymás mellé tesszük, akkor a csigák felfelé nőnek, ha kissé távolabb egymástól,akkor elterülnek, most távolabb tettem egymáshoz.
A tepsin hagyjuk 30 percet kelni a csigákat. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral összekeverve és a sütés vége felé a csigákat meglocsoljuk vele. Ettől lesznek a csigák finom szaftosak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










