Kakaós csiga csoki darabokkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 3 ek cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 2,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 10 dkg csoki apróra vágva
Kenéshez:
- 3 dkg olvasztott vaj
Locsoláshoz:
- 2 dl meleg tej
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk és a vaj kivételével az összes hozzávalót beletesszük és elkezdjük összegyúrni.
Jól kidagasztjuk, végül az olvasztott vajjal dagasztjuk addig, míg szép szálas nem lesz.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplárára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítom a tésztát, kissé kinyomkodjuk, majd 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A felolvasztott vajat egy kenőtollal elkenjük a kinyújtott tésztán. Meghintjük bőven kakaóporral, majd cukorral, végül csokival.
Ezután a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a csigákat egymástól távolabb, majd a csigák oldalát olvasztott vajjal kenjük le.
Két variációval lehet sütni. Ha szorosan egymás mellé tesszük, akkor a csigák felfelé nőnek, ha kissé távolabb egymástól,akkor elterülnek, most távolabb tettem egymáshoz.
A tepsin hagyjuk 30 percet kelni a csigákat. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral összekeverve és a sütés vége felé a csigákat meglocsoljuk vele. Ettől lesznek a csigák finom szaftosak.