Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Locsoláshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk és a vaj kivételével az összes hozzávalót beletesszük és elkezdjük összegyúrni.
Jól kidagasztjuk, végül az olvasztott vajjal dagasztjuk addig, míg szép szálas nem lesz.
A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplárára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítom a tésztát, kissé kinyomkodjuk, majd 3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A felolvasztott vajat egy kenőtollal elkenjük a kinyújtott tésztán. Meghintjük bőven kakaóporral, majd cukorral, végül csokival.
Ezután a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a csigákat egymástól távolabb, majd a csigák oldalát olvasztott vajjal kenjük le.
Két variációval lehet sütni. Ha szorosan egymás mellé tesszük, akkor a csigák felfelé nőnek, ha kissé távolabb egymástól,akkor elterülnek, most távolabb tettem egymáshoz.
A tepsin hagyjuk 30 percet kelni a csigákat. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral összekeverve és a sütés vége felé a csigákat meglocsoljuk vele. Ettől lesznek a csigák finom szaftosak.