Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Thang zhong:
- 40 g finomliszt
- 120 ml víz
- 120 ml tej
Tészta:
- 600 g finomliszt
- 1 csomag instant élesztő vagy 25 g friss
- 1/2 kk só
- 80 g porcukor
- 35 g zsír
- 40 g margarin
- 120 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál olaj
Kenéshez:
- 40 g margarin
Elkészítése:
A thang Zhong hozzávalóit főzzük össze, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit készítsük elő egy tálba, miközben az élesztőt hagyjuk felfutni. Amikor kihűlt a hang zhong és az élesztő is felfutott, dagasszuk össze a tésztát.
A kész tésztát lekakarva kb 50-60 perc alatt hagyjuk megkelni.
Készítsük elő a tölteléket, majd a megkelt és utána téglalap alakúra kinyújtott tésztát kenjük le olajjal és szórjuk meg a kakaós töltelékkel. Csavarjuk fel, osszuk 16 darabra, majd hagyjuk pihenni a sütőpapírral bélelt tepsin kb 25-330 percig.
Mikor újrakelt kenjük le olvasztott vajjal és 180 fokon kb 25 perc alatt süssük készre. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »