Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Thang zhong:
- 40 g finomliszt
- 120 ml víz
- 120 ml tej
Tészta:
- 600 g finomliszt
- 1 csomag instant élesztő vagy 25 g friss
- 1/2 kk só
- 80 g porcukor
- 35 g zsír
- 40 g margarin
- 120 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál olaj
Kenéshez:
- 40 g margarin
Elkészítése:
A thang Zhong hozzávalóit főzzük össze, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit készítsük elő egy tálba, miközben az élesztőt hagyjuk felfutni. Amikor kihűlt a hang zhong és az élesztő is felfutott, dagasszuk össze a tésztát.
A kész tésztát lekakarva kb 50-60 perc alatt hagyjuk megkelni.
Készítsük elő a tölteléket, majd a megkelt és utána téglalap alakúra kinyújtott tésztát kenjük le olajjal és szórjuk meg a kakaós töltelékkel. Csavarjuk fel, osszuk 16 darabra, majd hagyjuk pihenni a sütőpapírral bélelt tepsin kb 25-330 percig.
Mikor újrakelt kenjük le olvasztott vajjal és 180 fokon kb 25 perc alatt süssük készre. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »