Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Thang zhong:

    • 40 g finomliszt
    • 120 ml víz
    • 120 ml tej

    Tészta:

    • 600 g finomliszt
    • 1 csomag instant élesztő vagy 25 g friss
    • 1/2 kk só
    • 80 g porcukor
    • 35 g zsír
    • 40 g margarin
    • 120 ml tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 50 g cukrozatlan kakaópor
    • 160 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 evőkanál olaj

    Kenéshez:

    • 40 g margarin

    Elkészítése:

    A thang Zhong hozzávalóit főzzük össze, majd hagyjuk kihűlni.

    A tészta hozzávalóit készítsük elő egy tálba, miközben az élesztőt hagyjuk felfutni. Amikor kihűlt a hang zhong és az élesztő is felfutott, dagasszuk össze a tésztát.

    A kész tésztát lekakarva kb 50-60 perc alatt hagyjuk megkelni.

    Készítsük elő a tölteléket, majd a megkelt és utána téglalap alakúra kinyújtott tésztát kenjük le olajjal és szórjuk meg a kakaós töltelékkel. Csavarjuk fel, osszuk 16 darabra, majd hagyjuk pihenni a sütőpapírral bélelt tepsin kb 25-330 percig.

    Mikor újrakelt kenjük le olvasztott vajjal és 180 fokon kb 25 perc alatt süssük készre. Porcukorral meghintve tálaljuk.
    Jó étvágyat!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek