Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Thang zhong:

  • 40 g finomliszt
  • 120 ml víz
  • 120 ml tej

Tészta:

  • 600 g finomliszt
  • 1 csomag instant élesztő vagy 25 g friss
  • 1/2 kk só
  • 80 g porcukor
  • 35 g zsír
  • 40 g margarin
  • 120 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája

Töltelék:

  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 160 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál olaj

Kenéshez:

  • 40 g margarin

Elkészítése:

A thang Zhong hozzávalóit főzzük össze, majd hagyjuk kihűlni.

A tészta hozzávalóit készítsük elő egy tálba, miközben az élesztőt hagyjuk felfutni. Amikor kihűlt a hang zhong és az élesztő is felfutott, dagasszuk össze a tésztát.

A kész tésztát lekakarva kb 50-60 perc alatt hagyjuk megkelni.

Készítsük elő a tölteléket, majd a megkelt és utána téglalap alakúra kinyújtott tésztát kenjük le olajjal és szórjuk meg a kakaós töltelékkel. Csavarjuk fel, osszuk 16 darabra, majd hagyjuk pihenni a sütőpapírral bélelt tepsin kb 25-330 percig.

Mikor újrakelt kenjük le olvasztott vajjal és 180 fokon kb 25 perc alatt süssük készre. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!