Kakaós csiga recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 ek cukor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
Locsolás:
- 2 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet és egy pici cukrot adunk hozzá.
Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaóporral és a cukorral. Szorosan feltekerjük, 1 cm szélesre szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokon 15 percig sütjük.
Még forrón meglocsoljuk a vaníliás tejjel. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.