Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 ek cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg kakaópor
    • 15 dkg cukor

    Locsolás:

    • 2 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet és egy pici cukrot adunk hozzá.

    Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.

    Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaóporral és a cukorral. Szorosan feltekerjük, 1 cm szélesre szeleteljük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokon 15 percig sütjük.

    Még forrón meglocsoljuk a vaníliás tejjel. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá