Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 ek cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
Locsolás:
- 2 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet és egy pici cukrot adunk hozzá.
Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaóporral és a cukorral. Szorosan feltekerjük, 1 cm szélesre szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokon 15 percig sütjük.
Még forrón meglocsoljuk a vaníliás tejjel. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »