Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3 ek cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
Locsolás:
- 2 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet és egy pici cukrot adunk hozzá.
Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaóporral és a cukorral. Szorosan feltekerjük, 1 cm szélesre szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokon 15 percig sütjük.
Még forrón meglocsoljuk a vaníliás tejjel. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »