Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor

Locsolás:

  • 2 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos tejet és egy pici cukrot adunk hozzá.

Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.

Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaóporral és a cukorral. Szorosan feltekerjük, 1 cm szélesre szeleteljük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokon 15 percig sütjük.

Még forrón meglocsoljuk a vaníliás tejjel. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.